Trouwen op Ibiza? wat kost het eigenlijk?

Trouwen in het buitenland lijkt soms zo ver weg en onbereikbaar maar het is dichterbij dan ooit!.
Wij krijgen vaak de vraag; ‘Wij willen graag trouwen op Ibiza, maar wat kost dat nu eigenlijk?’
Je begrijpt misschien wel dat dit heel lastig om te zeggen want dit hangt af van jullie wensen, dromen en budget.
Wij willen jullie heel graag op weg helpen naar die onvergetelijke ervaring !!

Als jullie willen trouwen op Ibiza dan is dit echt niet alleen voor de rijke onder ons weggelegd. Ibiza hanteert verschillende bruiloft tarieven en biedt voor ieders budget mogelijkheden. De bruiloft kosten op Ibiza kunnen goedkoper liggen dan in Nederland maar het organiseren hiervan neemt veel tijd in beslag. De Spaanse mañana tijden en de taalbarrière kunnen je veel stress bezorgen. Daarom raden wij altijd een weddingplanner aan die taal machtig is, kennis heeft van wetgeving en ervaring heeft met trouw locaties, leveranciers en kosten. Zij weet waar de trouwklepel hangt!

Een goede weddingplanner hoeft echt niet duur als zij met jullie wilt meedenken over jullie grote dag.
Dit hangt samen met de grootte van jullie groep, budget en onderstaande factoren welke jullie een goed inzicht geven aan kosten op jullie trouwdag. Op deze manier kun je al heel goed een kostenplaatje n.a.v jullie wensen zelf opstellen.

Begroting:

* Tickets, een weddingplanner kan precies adviseren wanneer het de beste tijd is om deze in te kopen. Soms heb je al een retour voor 75,- eur te pakken. Daarnaast kun je overwegen om de gasten zelf hun eigen vliegticket te laten betalen.

* De maanden april, mei, oktober en november zijn goedkoper om te trouwen op Ibiza dan in het hoogseizoen. Er zijn trouwlocaties die geen locatiehuur berekenen en trouwlocaties die je exclusief kunt afhuren voor 20000,- eur per dag. (en dan hebben wij het alleen over de huur) Uiteraard zit hier nog heel veel tussenin en tegen ieders budget.

* Kosten voor de hapjes, drankjes en het diner hangt af wat jullie keuze hierin zal zijn. Een BBQ met sparkling lemonade, bier en cava bubbels is goedkoper dan een 3 gangen menu met gedistilleerde dranken. De kosten variëren tussen een gemiddelde van 80,- eur p.p tot 275,- eur p.p.
Wil je toch een 3 gangen diner dan raden wij aan om als toetje de bruidstaart te serveren.

* De kosten voor jullie accommodatie komt hier nog bij maar… je bent wel gelijk op huwelijksreis!
Je hebt verschillende leuke en betaalbare B&B, appartementjes en wij kennen zelfs een luxe boomhut op een eventlocatie, hoe gaaf is dat! Je kunt er ook voor kiezen om een korte periode in een luxere omgeving te verblijven om daarna een andere leuke maar goedkopere accommodatie in Ibiza te betrekken, hoe leuk is dat! Weer een nieuwe omgeving om samen te verkennen.

* Je kunt er ook voor kiezen om met jullie familie en/of vrienden een villa te betrekken. De perfecte gelegenheid om daar jullie bruiloft te houden want plannen jullie de hele bruiloft dag op 1 locatie dan kun je de extra kosten voor vervoer en trouwlocatie huur schrappen. Gecertificeerde bruiloft villa’s heb je tegen betaalbare en verschillende tarieven. Deze kosten hangen af van de grootte van de groep, voor-hoofd-of naseizoen en locatie. Voorbeeld: 10 gasten verblijf, omgeving Noord Ibiza Can Germa, 5 min. van het strand met een fantastisch uitzicht met een magische zonsondergang vanaf 2000,- per week.

* Decoratiekosten voor de bruiloft, Voorbeeld; een bamboo prieel, witte loper, bloemen, decoratie aan stoelen en bruidsboeket kun je met een gemiddelde prijs van 750,- eur rekenen. Hier komen nog transport kosten bij.

* Het huren van meubilair zoals stoelen, tafels en eventuele parasols hangt weer af van het aantal personen maar kost echt niet heel de wereld. Je kunt er ook voor kiezen om iedereen te laten staan of lounge kussens op de grond neer te leggen. Een leuk item is iedereen een wit parasolletje te geven a 3,50 eur p.s

* Een tarief van een professioneel busvervoer bedrijf die zorgt dat de gasten veilig van A naar B komen hangt af van het aantal gasten en kilometers dat er gereden moet worden. Gemiddelde prijs: 30 pers. 50 km totaal 500,- eur

* Een Nederlands sprekende (niet beëdigde) trouw beambte die jullie ceremonieel verbindt met elkaar, hanteert een gemiddeld tarief vanaf 400,- eur. Een goede weddingplanner kent haar leveranciers en weet welke beambte het beste bij jullie zal passen. Een beëdigde beambte rekent ongeveer met het dubbele tarief en zelfs meer. Je kunt er ook voor kiezen om je beste vriend, vriendin of familielid op deze ceremonie te laten spreken. Jullie kunnen gezamenlijk overleggen hoe deze zal moeten gaan verlopen, dit heet een freestyle ceremonie. Het leuke hiervan is dat er nog wel eens verhalen naar boven kunnen komen die voor extra plezier op de ceremonie kunnen zorgen.

    * Een professionele kapster en een bruidsmake-up artist hanteren een gemiddeld tarief vanaf 100,-  Dit is ook weer afhankelijk wat je wensen zijn.

* Wil je een overheerlijke bruidstaart bestellen, zoals op de foto, bij de specialist bestaande uit 24 stukjes dan kost deze gemiddeld tussen de 150,- en 250,- eur

* Een fotograaf hanteert meerdere tarieven, dit hangt af hoe lang je deze op jullie dag zou willen inhuren. Ons advies, bespaar hier niet op want je kunt deze dag nooit meer over doen! Het is dus belangrijk om te weten of deze naar jullie stijl en smaak fotografeert. Een gedegen vooronderzoek is dus een belangrijk item waar de weddingplanner jullie heel goed bij kan adviseren. Je hebt al een professionele fotograaf vanaf 500,- eur. voor 3 uur.

* Een professionele DJ die ook de equipment verzorgt hanteert een gemiddeld tarief vanaf 900,- Je kunt er ook voor kiezen om alleen een Dj set in te huren en een bevriende DJ te laten draaien op jullie feest. Deze kosten liggen lager maar het risico van een “defect” liggen hoger.

* Het inhuren van een Nederlands ceremoniemeester die de regisseur op jullie trouwdag op Ibiza zal zijn rekent ongeveer met een gemiddeld tarief van 995,- eur. Het inhuren van een Nederlands weddingplanner die jullie willen betrekken bij de gehele organisatie van jullie huwelijk op Ibiza zal ongeveer gaan rekenen met 10 a 15 % van het totaal budget. Dit lijkt misschien veel maar een weddingplanner is wel vaak al een jaar van te voren vele uren in de weer om alles in te plannen en te organiseren. Precieze kosten vallen moeilijk af te geven want dit hangt af van de complexiteit, grootte van de bruiloft, bestaat een bruiloft uit één of meerdere dagen, zijn er meerdere planners nodig en jullie wensen. Lees hier meer over: Welke dienstverlening past het best bij jullie?

Mochten jullie nu alleen advies en/of ondersteuning wensen op bepaalde onderdelen van jullie bruiloft dan kan dit natuurlijk ook. Als jullie de regie van jullie bruiloft en organisatie zelf in handen hebben maar er toch nog vragen zijn dan kun je vragen om  ’trouwdag advies’. Wanneer je contact opneemt met een weddingplanner dan zal je gevraagd worden bij welke onderdelen jullie ondersteuning wensen. Dit kan advies zijn maar ook hulp bij een onderdeel van de organisatie. Kosten van de advisering worden vooraf bekend gemaakt. Zo kun je er zeker van zijn dat de “grote” dag naar jullie wensen zal verlopen.

Alle bovengenoemde kosten zijn een gemiddelde en exclusief btw.

Wij verwachten dat jullie meer inzicht hebben gekregen in de bijkomende eventuele kosten waarvoor jullie kunnen trouwen op Ibiza. Alles is uiteraard afhankelijk van jullie wensen maar ook van een goede weddingplanner die jullie voor foute keuzes kan behoeden en geld kan helpen besparen op een low budget bruiloft.

Everybody deserves a little bit of Ibiza in their lifes, nietwaar?

Er is natuurlijk nog veel méér te vertellen hierover en mochten jullie meer informatie wensen dan horen wij dit uiteraard graag.
Misschien mogen wij jullie wel op weg helpen naar jullie droom bruiloft op het magische eiland IBIZA !!

Liefs van het IWI Team