Verschillende soorten Ceremonies, welke past bij jou?

Als jullie besluiten de bruiloft te willen gaan vieren op Ibiza dan kunt u dit met verschillende soorten ceremonies gaan houden. Symbolische huwelijken kunnen gevierd worden in vele prachtige locaties in Ibiza; villa’s, tuinen, kliffen, stranden etc. Voor strand en buiten ceremonies is officiële toestemming nodig tevens kan het tijdens het seizoen erg druk en lawaaierig zijn. De beste optie is om een verborgen inham, een eigen villa of Cliff top- te vinden via jullie weddingplanner.

Bruiloft ceremonies hebben geen wettelijke erkenning, dit zal apart in uw land van herkomst geregeld moeten worden (zie eerdere blog met wel of niet wettelijk kunnen trouwen in het buiteneland)

Maar welke ceremonies zijn er eigenlijk nog meer waar je voor kunt kiezen?

Zand ritueel

Wel eens gehoord van het zandritueel? Zand is zo’n aards product dat het iets heel bijzonders kan toevoegen aan de ceremonie.

Met het zandritueel geef je als bruidspaar nog een extra dimensie aan jullie trouwceremonie die jullie verbintenis als paar visueel maakt. Door samen verschillende kleuren zand te gieten in een glazen vaas ontstaat er een bijzondere vermenging, juist die vermenging van de twee zandkleuren in de glazen vaas geeft de symbolische start van jullie nieuwe leven, de verbondenheid voor een nieuwe eenheid als echtpaar of gezin.

Het levert een bijzonder moment op tijdens de trouwceremonie.

Het is een mooi gebaar om ook kinderen te betrekken bij de trouwceremonie.

Geef alle gezinsleden een ander kleurtje en giet op die manier de verwevenheid van jullie als gezin, wat natuurlijk een prachtig symbool is.

Een leuke tip: als u verschillende glaasjes kan vinden van dezelfde of verschillende grootte dan kan dit voor iedereen heel speciaal zijn omdat dan ieder zijn eigen vaasje heeft gevuld met zand van alle gezinsleden.

Na afloop van de bruiloft kan het bruidspaar en de kinderen de fles mee naar huis nemen en een mooi plekje geven. U kunt er ook voor kiezen een fotolijstje vol te laten lopen met zand.

Hier kunt u vervolgens een mooie trouwfoto in plaatsen, het is tenslotte een heel belangrijk moment van jullie samen en heeft een mooie symbolische betekenis.

Tip: Gekleurd zand kunt u vooraf bij de hobbywinkel kopen. Kies kleuren die bij het thema van jullie bruiloft passen, deze kleuren kun je ook weer afstemmen op de kleuren van bijvoorbeeld je trouwkaart of themakleuren van jullie bruiloft.  of gebruik het originele Ibiza zand van de locatie zelf.

Freestyle Ceremonie

Een freestyle (onafhankelijke) ceremonie is perfect voor koppels die graag een eigen ceremonie willen creëren en de ervaring van een unieke bruiloft willen beleven.

Een freestyle ceremonie kan plaatsvinden op bijna elke locatie van uw keuze, op een rotsachtige klif met uitzicht op de zee, op blote voeten op het strand of in de bloeiende tuinen van een Ibiza finca etc.

Uw ceremonie wordt uitgevoerd door een onafhankelijk officiant (geen B.AB.S) die u ruim van te voren voor aanvang van uw evenement ontmoet.

Deze maakt een gezamenlijke ​​gepersonaliseerde ceremonie die perfect past bij u als koppel.

Hiernaast is er genoeg ruimte voor eigen ideeën en deze te verweven met de officiant zoals u zelf uw freestyle ceremonie voor ogen hebt. Daarnaast kunnen ook andere familie leden of vrienden hierin mee betrokken worden. Alles is bespreekbaar en aan u de regie.

Freestyle ceremonies zijn niet geldig in het kader van het burgerlijk recht, maar zijn onderling beloften van de bruid en de bruidegom om daar te zijn voor elkaar voor de rest van hun leven.

Freestyle ceremonies kunnen geregeld worden in verschillende talen. (NL/FR/UK/DU/SP)

Spirituele Ceremony

Deze ceremonie maakt deel uit van een antieke Celtic, een natuurlijke religie.

Het idee is dat u gezegend wordt met de vier elementen, deze zijn: vuur, water, aarde en lucht.

In de mythologie is het geloof dat er bepaalde krachten toegeschreven zijn aan deze vier elementen:

  • Vuur geeft kracht, moed en vitaliteit.

Vuur: vanwege de grote droogte op het eiland mag er geen vuurwerk afgestoken worden om het element vuur een gezicht te geven, maar u kunt ervoor kiezen om als entertainment vuurdansers te laten dansen . Deze geven een geweldige show en dus een geweldige toevoeging van jullie droom dag

  • Water betekent intuïtie& emoties.

De klif tegenover het magische eilandje Es Vedrá is bij uitstek één van de mooiste locaties voor deze ceremonie. Es Vedra wordt omringt door de prachtige azuurkleurige zee, water stroomt, zoals ook onze emoties

  • Lucht is uw geest, duidelijkheid en communicatie.
  • Aarde betekent groei en vruchtbaarheid, de schoonheid van moeder natuur
  • Liefde, want liefde is een groot geschenk

Alle vier de elementen zullen op tafel aanwezig zijn en kan overal gehouden worden.

Dit betekent dat er een kom met een brandend vuur, een glas helder water, een kom gevuld met aarde en een klein schip met een rokende wierook zal staan.

Na wat persoonlijke woorden over het ceremoniële gedeelte en de liefde wordt het zegen door elk van de elementen met de wensen van de kenmerken die erbij horen, uitgesproken.

Het bestaat uit drie stappen:

  • U kunt de gelofte van de liefde tegen elkaar uit spreken (de celebrant zal u helpen met de woorden)
  • Een knoop te maken in een sjaal/lint met uw namen hierop om de bevestiging van uw relatie symboliseren
  • Tenslotte de wisseling van de ringen

Als er getuigen zijn, vrienden, kinderen of andere familieleden die willen deelnemen aan de ceremonie, dan zal dit geen probleem om ze te integreren. Er zijn genoeg mogelijkheden om de goede wensen, gedichten, muziek, etc. hierin mee te nemen.

Gelofte hernieuwen

Wilt u de mogelijkheid om uw geloften te hernieuwen ter gelegenheid van uw verjaardag, uw huwelijk of een andere belangrijke gebeurtenis? Dan bestaat hier zeker de mogelijkheid voor om gezamenlijk en naar uw keuze een ceremonie voor deze gelegenheid creëren.

De buitengewone en zeer intieme karakter van dit evenement zorgt ervoor dat uw speciale dag ongeëvenaard zal zijn. Waarom niet de goede herinneringen te vieren!

Joodse Bruiloft

Ook bestaat de mogelijkheid voor Joodse bruiloften en Bar Mitzvah onder rabbinale toezicht en Bar Mitzvah en georganiseerd door een gespecialiseerde weddingplanner, vraag ons naar de mogelijkheden.

Katholieke & Protestantse Ceremonie

Op Ibiza kunnen zowel katholieke als protestantse bruiloften gehouden worden en ook in verschillende talen.

Dit zijn de enige wettelijk erkende religieuze ceremonies in Ibiza. Eén van jullie moet katholiek zijn om een ceremonie te kunnen ondergaan. Ibiza is overwegend een rooms-katholieke eiland, 95% van de kerken beoefenen deze religie en deze zijn dus sterk onder de lokale bevolking. Er is een vaste procedure dat de katholieke stellen, niet van de parochie van Ibiza, moeten doorlopen voordat ze een bruiloft ceremonie in een kerk kan laten uitvoeren in Ibiza, vindt doorgaans ongeveer 6 maanden papierwerk te organiseren.

Degenen die willen trouwen in een romantische Ibiza kerk hebben veel om uit te kiezen, afhankelijk van de beschikbaarheid. Elke kerk heeft zijn eigen charme – of het nu op het platteland, in het centrum van een schilderachtig plaatsje of op een rotsachtige klif is, ze zijn allemaal toegankelijk.

Vergeet niet dat bij de voorbereiding voor een kerkelijk huwelijk op Ibiza een langere voorbereidingstijd nodig is

Kerk Zegen

Als u wilt trouwen in een kerk, maar u kiest niet voor een katholieke ceremonie dan kunt u ervoor kiezen om uw zegen bij de Anglicaanse kerk te aanvaarden. Deze ceremonie zegent u en uw partner maar ook dit is niet een wettelijk erkend huwelijk dus u moet een burgerlijke ceremonie in uw eigen land eerder regelen.

Er is een Engels sprekende Kerk in Ibiza, www.theibizachurch.com dat deel uitmaakt van de Europese bisdom van de Kerk van Engeland. Zondagsdiensten vinden plaats in de Katholieke kerken van San Rafael en de Capilla de Lourdes in Santa Eulalia. Het is mogelijk om bruiloften hier te houden op een beperkte basis. Een sacrament van het huwelijk wordt uitgevoerd door een anglicaanse priester die een volledige huwelijksceremonie geeft. Een huwelijk certificaat wordt afgegeven, maar is wederom niet wettelijk erkend.

Het kiezen van de juiste ceremonie is een zaak die ook ons aan het hart gaat en u graag verder mee te helpen.

Druk uw liefde uit met een magisch en gedenkwaardige ceremonie op Ibiza & Formentera en of het nu op een prachtig zandstrand, een romantische kerkje of een klif met uitzicht op een turquoise zee-Ibiza biedt, het is een bijna eindeloos repertoire van romantische locaties.

Wij laten ook ongewone liefdes wensen uitkomen: zou u willen trouwen op een zeilschip of zelfs onder water? Of heeft u zelf een wens waarvan u dacht dat dit niet haalbaar zou zijn?

Volg ons dan op onze facebookpagina want daar stroomt wekelijks heel veel creativiteit voorbij.

En als u extra hulp wilt van onze crew dan kunt u ons altijd contacten, hopelijk brengen wij jullie dromen tot leven!

Liefs van de IWI crew x